Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

Maskinbeplantning

Uanset hvilken anvendelse, du vælger, er teknikken den samme: Maskinen løfter en ”græsplade” op, blomsterløgene bliver lagt ind under og græspladen bliver lagt på plads igen bagved maskinen. Meget simpelt faktisk… men maskinen skal indstilles ekstremt præcist. Indstillingen bestemmer antallet af blomsterløg, der bliver sat pr. m ², og plantedybden.


Og hver blanding med blomsterløg har sine egne indstillinger! Og så er der naturligvis også jordtypen, hvilket er en afgørende faktor for succes eller fiasko, når der plantes med maskine!


Nedenfor nævner vi flere elementer i teknikken, som kan være vigtige i planlægning og for at få succes med dine beplantningsprojekter.


1. Planlægning
I planlægningen og beregningen af dit beplantningsprojekt er det nødvendigt at tage hensyn til flere faktorer:
- Beplantningens placering (tænk på trærødder, din forvaltning af slåning om foråret og jordtypen).
- Beplantningstype (rækker eller komplet).
- Ønskede virkning (landlig eller gartnerstil).
- Valg af blomsterløgsblanding (vær opmærksom på særlige kendetegn for hver blanding).


2. Valg af maskine
Du har valget mellem tre typer maskiner. De kan bruges til alle blandinger i dette katalog.
- Maskinen 100 cm: sætter blomsterløgene med en bredde på en meter. Egnet til blomstrende kanter i rabatter og i parker eller til plantning af en parcel.
- Maskinen 50 cm: sætter blomsterløgene i en bredde på 50 cm. Egnet til rabatter, hvor arbejdsbredden i græsset er mindre end en meter. Eller når du ønsker at lave lange blomstrende rækker, men har et begrænset budget.
- City Planter: sætter blomsterløgene i en bredde på 50 cm. Egnet til de steder, hvor du ønsker at plante mellem pæle/stolper, bænke, affaldsspande osv. Denne maskine planter så at sige ved siden af traktorens hjul og kan plante meget tæt på en genstand. Din beplantning vil give en optisk illusion af, at den forsætter i det uendelige!


3. Forberedelse og plantning
Før plantningen for alvor går i gang, skal du være opmærksom på bestemte ting:
- Afgræns beplantningens placering.
- Hvis det er meget tørt i vejret, skal beplantningsarealet vandes en uge i forvejen.
- Slå græsset så kort som muligt.
- Stil mindst 1 person til rådighed for os fra din serviceafdeling, der kan ledsage plantningsholdet og sørge for forsyningen af blomsterløg på stedet. Disse bliver leveret til dig på forhånd.
- Under normale forhold lægger maskinen græsset helt perfekt tilbage på plads. Under vanskeligere forhold (seje rødder, stærke regnskyl) er det muligt, at du efterfølgende skal genoprette græsområdet lidt.


4. Slåning og gødning
Når blomsterne ikke blomstrer mere om foråret, er der to ting mht. pleje, du skal være opmærksom på:
- Oplys dit slåningsteam, at de ikke må slå før det tidspunkt, hvor løgenes løv er blevet helt gult. Det er først på det tidspunkt, at blomsterløgenes vækst under jorden ophører indtil næste vækstsæson. Som regel sker det ca. seks til otte uger efter blomstringen.
- I løbet af det første år er det bestemt ikke nødvendigt at gøde beplantningen, men hvis du ønsker at gøre det, er det bedste tidspunkt, når løgene spirer frem. Det er lig med et yderligere tilskud af næringsstoffer under de nye blomsterløgs vækst under jorden. Du kan tilføre biologisk eller kemisk gødning (kvælstofindholdet bør ikke være for højt).

Spørgsmål? Kontakt Verver Export.
Send en e-mail til Verver Export
Jeg accepterer brugsbetingelserne og fortrolighedspolitikken*