Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

En arkitekt forvandler Bruxelles til grøn by

I Bruxelles bliver det tidligere industriområde, Thurn og Taxis, på bæredygtig vis forvandlet til boligområde, forretningskvarter, park m.m. Den belgiske arkitekt, Vincent Callebaut, har udviklet plantegningerne til dette.

I planen skal det gamle industriområde med et areal på 135.000 m2 rumme tre boligbygninger, hvorpå der bliver anbragt træer og planter. Dette vertikale "trærum" bliver 100 meter højt. I byggeriet af de tre bygninger har arkitekten anvist, at han vil bruge bæredygtige materialer, såsom træ, i det omfang det er muligt.

 

Økologisk og lavt energiforbrug
Desuden bliver der lavet et øko-campus med rum til arbejde og afslapning. Projektet med opførelsen af det bæredygtige byggeri er kendetegnet ved brugen af træ som byggemateriale og økologisk udstyr, som har til formål at absorbere drivhusgasudledninger i byen.

Ydermere har arkitekten i sine plantegninger integreret en infrastruktur rettet mod produktion og oplagring af bæredygtig energi, samt et areal til bæredygtigt bylandbrug. Derfor bliver bygningerne udstyret med solpaneler, soltag, solfacader og installationer med lavt energiforbrug. For at kunne realisere denne bæredygtige dyrkning i bymæssige rammer, bliver der brugt landbrugsteknikker, såsom akvaponi og "vertical farming".

Projektet blev startet i 2016. Arkitekten har dog endnu ikke oplyst, hvornår projektet bliver færdiggjort.


Kilde: duurzaambedrijfsleven.nl