Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

Plantning Dutch Garden i Disneyland Paris

I anledning af Disneyland Paris' 25 års jubilæum åbnes dørene til stedets første hollandske have "Dutch Garden" foran Disney’s Newport Bay Club. Denne have med sommerblomsterløg er et eventyrligt farveunivers og resultatet af et tæt samarbejde mellem Disneyland Paris og deres nederlandske gartneripartnere, heriblandt Verver Export. Haven er også en hyldest til de besøgende fra Holland, der hvert år udgør en af de største grupper, som besøger Disneyland Paris.

 

Den hollandske have overfor Disneys Newport Bay Club er en vifte af farver, materialer, former og højder. Den tilbyder de besøgende i Disneyland at gå en tur i en magisk verden, der er rig på blomster, og dermed undslippe det daglige trummerum. Den hollandske have gør sig bemærket ved stor farvediversitet og optimal brug af plads med veldefinerede linjer, samt den meget tættte plantedække med geometriske former.

Plantning
Tirsdag den 30. og onsdag den 31. maj tog et team fra Verver Export til Disneyland Paris for at plante projektet "Dutch Garden". Under Tijmen Ververs og Jacqueline van der Kloets vågne øjne bliver en serie "sommersammensætninger" plantet på den 2.180 m2 store plads overfor Newport Bay Club. En overdådig sammensætning med et naturligt aspekt, som vil give masser af farver hele sommeren.

Konceptet
Arealet består af et mere eller mindre ovalt område gennemskåret af gangstier, hvor hver lille parcel har sin egen farve. Denne udformning består af en sammensætning af blomsterløg som fx dahlia, lilje, zantedechia, crocosmia og etårige sommerblomster. Det forvandler sig til en overdådig sammensætning med et naturligt aspekt, som vil give masser af farver hele sommeren. En serie af "sommerlige sammensætninger", hver med deres egen farve, hvor det overordnede udtryk danner et hele. 

Jacqueline van der Kloet
Da Manon Hazebroucq, teknisk designer hos Disneyland Paris, havde udviklet havekonceptet, blev Verver Export inviteret til at udføre det. Den hollandske eksportør har i mange år med stor succes udarbejdet beplantningssammensætninger til offentlige områder i Frankrig. Direktøren, Tijmen Verver, bad derefter udvikleren af internationale haver, Jacqueline van der Kloet, om at konkretisere denne grundplan.

Jacqueline har i mange år udviklet beplatningssammensætninger for Verver Export. Derudover har hun fra starten af været en del af det kreative team. Dette team danner det kreative og innovative grundlag mht. valg af sortiment og nyheder - det er selve Verver Exports ånd.

Newport Bay Club
Valget faldt på haven overfor Disneys Newport Bay Club. Unik placering, let hældning, den store haves areal på 2.180 m2 og den pragtfulde, forførende udformning garanterer øget opmærksomhed fra de mange millioner gæster.

Et pilotprojekt, der bliver udvidet til andre områder i Disneyland Paris i de kommende år. Pilotprojektet er den del af projektet Dutch Garden & Flower Festival, som er et samarbejde mellem forskellige hollandske virksomheder og organisationer med støtte fra den nederlandske ambassade i en promovering af blomster og planter. Blooming Breeders koordinerer og stimulerer samarbejdet i "Dutch Garden" på vegne at et konsortium af virksomheder og organisationer.