Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

Vodka fra økologiske tulipanløg

Vodka fra økologiske tulipanløg

Der er blevet fremstillet en vodka af økologiske tulipanløg fra Holland. Idéen fra fætrene Joris Putman og Bart Bouter (Dutch Tulip Vodka) til en tulipanvodka er opstået ud af et ønske om at markedsføre et internationalt drikkevaremærke med succes.

 

 

Et hollandsk ikon

Joris og Bart er fætre og driver sammen destilleriet, Clusius Craft Distillers. "Vi ledte efter en ingrediens, der aldrig er blevet brugt til en drikkevare, og som indeholder tilstrækkeligt med stivelse og sukker. Derudover ønskede vi at skabe et ægte hollandsk produkt". Det blev til en vodka lavet med et hollandsk ikon, som indeholder stivelse og sukker: tulipanen."

Men det er noget lettere at gøre i teorien end i praksis. Det tog tre år, før fætrene lykkedes med at lave vodka baseret på tulipaner.

Udviklingen ned til mindste detalje

Produktionsprocessen er kompleks: løget bliver vasket, kogt og knust (malet). Stivelsen og sukkeret, som er inde i løget, forvandles til alkohol ved gæringsprocessen. Derved opnår man en slags tulipanvin. Derefter bliver den destilleret og filtreret flere gange for at fjerne alle urenheder. Resultatet er en opskrift på vodka med god og ren smag i fin balance. Det er en moden og seriøs drikkevare, hvori selve tulipanessensen er indlejret og genkendelig uden at være dominerende.

40 til 350 tulipanløg pr. flaske

Fætrene har skabt to typer vodka. I "PURE" er der mindst 350 tulipanløg. Det er den første og eneste alkoholdrik, som udelukkende er lavet på tulipanløg. "PREMIUM BLEND" består af mindst 40 tulipanløg pr. flaske og er suppleret med kornprodukter.

Vodkaerne kan købes på websitet Dutch Tulip Vodka https://dutchtulipvodka.com/nl/