Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

'Tiny Forest' for biodiversiteten

Tiny Forest - mini-skov

Tiny Forest er en mini-skov på størrelse med en tennisbane. Skoven er ikke kun et behageligt sted for sommerfugle, fugle, bier og små pattedyr, men er det også for mennesker. Desuden er Tiny Forest mere end blot en skov. Det er en skov til kvarteret eller skolerne, og de involverede beboere. Der er et udendørs klasseværelse i skoven eller tæt på den, og eleverne arbejder som grønne vagter i en måned, hvor de plejer deres egen skov.

 

Initiativtageren, IVN (natur uddannelse), er engageret i et univers, hvor kontakten mellem menneske og natur er "naturlig".  Som følge af urbanisering, digitalisering og vores travle liv er kløften mellem menneske og natur større end nogensinde. En Tiny Forest i nærheden mindsker kløften mellem mennesket og naturen og samler også beboerne i kvarteret.

Indvirkningerne af en Tiny Forest

Den stimulerer biodiversitet. Skoven på ca. 200 m2 består af mange forskellige træsorter. Træerne tiltrækker insekter og fugle. Den lille byskov pirrer dermed beboernes nysgerrighed og giver dem et lille hjørne med natur lige udenfor deres dør.

Implementeringen af en Tiny Forest øger vandabsorberingskapaciteten, forbedrer luftkvaliteten og bekæmper varmebelastning (opvarmning af bymiljøet). Og meget vigtigt - miniskoven har en positiv effekt på sundheden: mere natur tæt på giver mindre stress og andre stressrelaterede problemer.

Vi vil have flere Tiny Forests!

I øjeblikket er der syv Tiny Forests fordelt på forskellige steder i Nederlandene, og det forventes, at tallet stiger. Måske også en idé til din by eller kommune?

Kilde: https://www.ivn.nl/tiny-forest-nl