Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

City Tree - en mur af rensende mos

City Tree - en mur af rensende mos

Forurening i byerne (luftforurening) er et problem, som mange byer i verden står over for. Flere og flere mennesker flytter til byerne, aktiviterne stiger, og det har som konsekvens, at luftkvaliteten falder.

Tanken er, at give naturen nogle forladte jordparceller tilbage midlertidigt for at øge biodiversiteten og vækster i byen og dens omgivelser, og dermed også luftkvaliteten i byen.

City Tree - sådan virker det

Udformningen (4 meter høj, 3 meter bred og 1 meter i dybden) fungerer som et smart biologisk filter, og der er endda en flot bænk, man kan sætte sig på. Installationen er helt selvkørende: den producerer elektricitet i kraft af solpaneler, og vandet, som opsamles af City Tree, bliver fordelt under mossen via vandingskanaler.

Navnet City Tree er ikke specielt godt valgt, da det faktisk ikke drejer sig om træer, men mossorter der er stablet og pakket tæt op og ned ad hinanden. Mosserne opsuger kuldioxid (CO2) fra luften og omdanner det til ren ilt. Det tyske iværksætterfirma, Green City Solutions, fortæller, at blot én installation filtrerer den samme mængde urenheder i luften som 275 træer. Det kan først og fremmes mærkes 50 meter rundt om installationen.

Amsterdam planter otte CityTrees

I 2018 laver Amsterdam kommune et forsøg med otte CityTrees. Forsøget er en del af projektet ‘Knowledge Mile Park’, et initiativ mellem indbyggere, iværksættere, forskere, studerende og kommunen for bl.a. at forbedre luftkvaliteten via tiltag med beplantning af vækster og miljøbeskyttelse.

Kilde: https://platform.groenkapitaal.nl/de-city-tree-een-reinigende-muur-van-mos/