Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

Sommerkoncepter: nektar og pollen

Biodiversitet er ofte mere end blot et antal forskellige arter i forskellige miljøer. Det handler også om sammenhængen mellem arterne. Denne sammenhæng, der kan beskrives som tandhjul, som passer ind i hinanden, viser vigtigheden af biodiversitet. Sorterne eller arternes forsvinden kan føre til et ustabilt økosystem, som ikke længere fungerer. Et eksempel på en smuk sammenhæng er naturligvis blomsterne og bierne: pollen og nektar er en kilde til næring for bierne, og når de opsamler nektar, bliver pollen overført fra en blomst til en anden, hvilket gør bestøvningen og planternes spredning af frø mulig. Men der er mere endnu. Frøkornene er føde til fugle og små pattedyr, som så selv bliver til føde for kødæderne, dvs. rovdyrene.

Det ser ud til, at vores byers grønne service har en smuk rolle at spille i forhold til at gøre grønne områder mere biologisk mangfoldige. En rolle, som Verver Export også tager alvorligt og integrerer i udvalget af blomsterløg og beplantningskoncepter. Vi sætter fokus på bidraget af nektar og pollen takket være vores produkter i sortimentet.

Enkeltblomster
De interessante planter, er dem, som forsyner bier (og andre insekter) med god nektar eller pollen; ofte er indfødte sorter og prydplanter med enkelte blomster de mest interessante. Plantesorterne bliver ofte dyrket pga. deres æstetik - med dobbeltblomster og ret fyldige - men de producerer kun lidt eller ingen pollen og nektar… Plant derfor også uden undtagelse sorter med sommerblomstring med et højt indhold af pollen.

Dahliaer i serien ‘Alfa-Zulu’
Denne specielle dahlia-serie bliver dyrket økologisk og består udelukkende af sorter med enkelte blomster med et åbent blomsterhjerte. Denne serie fås kun hos Verver Export. Førhen blev disse dahliaer faktisk kasseret af dahlia-avlere, dahliaens blomst skulle være lukket. I mellemtiden har Tijmen Verver personligt søgt i alle avlernes planteskoler for at få nogle pragtfulde "oversete" sorter med i 'Alfa-Zulu’-serien. Unikke blomster, som formes ved stiklinger. Økologisk dyrket.

Bees & Butterflies-koncepter
I de beplantingsklare koncepter fra Verver Export har biodiversitet længe været et kriterie i udvælgelsen af gode planter til sommerblomsteranlæg. I udvalget af blomsterløg og rodknolde anvender vi ofte f.eks. dahliaer med enkeltblomst, Liatris, Acidantheras og anemoner. Men også sammensatte beplantninger, etårige, består af mange interessante planter til bier, sommerfugle og andre insekter. Som for eksempel verbena og edderkoppeplante. Disse to planter er netop udvalgt til et specielt beplantningskonceptet ‘Bees & Butterflies’ på 9 m². Med dette koncept planter du et festmåltid til de flyvende og summende venner i dine grønne områder og parker. Du modtager midt i maj 40 dahlia-rodknolde og 36 planter (Verbena bonariensis/edderkoppeplante). Planterne sørger hurtigt for farve og besøg af insekter. Dahliaerne forvandler sig på 6-8 uger til pragtfulde og fyldige planter, som tilgodeser insekterne indtil slutningen af efteråret. Vidste du, at bierne netop i september har svært ved at finde nok næring? Dahliaerne med enkeltblomster er perfekte til denne årstid. Plant derfor masser af dem!