Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

Frøblandinger fra blomster og blomsterløg under græsplæne

Forsøg hos Planteuddannelses- og forskningscenteret i Erfurt

Hos planteuddannelses- og forskningscenteret i Erfurt fursker Cornelia Pacalaj i resultaterne af beplantning af forskellige frøblandinger fra blomster og blomsterløg under græsplæne. Verver Export var involveret i disse forsøg, da det også er vigtigt at have blomstrende planter allerede helt i starten af sæsonen til at nære insekterne. Blomsterløg er ideelle kandidater til dette. 

Undersøgelsen fra Planteuddannelses- og forskningscenteret i Erfurt er todelt. Forskellige blandinger af blomsterenge fra flere leverandører bliver testet, og forsøget udføres på et frøbed med papir og forskelligt substrat sammenlignet med et konventionelt forberedt frøbed. En teknisk analyse viser, at papiret med substrat i begyndelsen har en hurtigere og højere spiringshastighed, men som det i vækst- og blomstringssæsonen hurtigt viser sig, at uden papiret og substratet så blomstrer flere sorter og dette gør de tidligere.

 

Anden fase

I en anden fase blev forsøget udvidet til udplantning af blomsterløg i blomsterenge. Selvom kritikere var overbeviste om, at det ville forårsage for stor skade på rodfæstelsen af blomsterengene, så viste det sig i praksis, at der ikke blev fundet nogen skadelige konsekvenser. Blomsterengene, som stammer fra blomsterløg, blomstrede godt - og dem fra frø overtog fra løgene i midten af maj. I forsøgene med blomsterløg blev en af frøblandingerne med flerårige engblomster fra Verver Export også medtaget til sammenligning med de tidligere såede plantekoncepter.

Et kort resumé af resultaterne fra efteråret 2019

-      Sammensætningen af blomsterløg til foråret og flerårige frø er en meget fornuftig kombination, og det forlænger det attraktive aspekt for mennesker og dyr.

-      Store arealer egner sig til brug af plantemaskiner til at sætte blomsterløg.

-      Forstyrrelse af allerede eksisterende blomsterenge (frø) af plantemaskinen, som sætter blomsterløg, havde ingen negativ eller endda en temmelig gunstig virkning.

-      Slåning om sommeren efterfulgt af vanding fremmer en efterfølgende cyklus med blomstring af blomsterengen.

-      Slåning med en motorslåmaskine i stedet for flishugger er meget bedre for insekterne.

-      Slåning en gang om vinteren eller sidst på denne anbefales til blomstring af krokus og er bedre end om efteråret.

Vi fortsætter med at holde dig informeret om resultaterne af forsøgene udført af Cornelia Pacalaj fra LVG i Erfurt.