Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

Nem pleje med maksimale resultater!

Farve indtil slutningen af sommeren med dahliaer

Dahlia er en af mine yndlingsplanter, når det handler om løg og rodknolde. Jeg bliver aldrig træt af de mange former og farver. Plejen er faktisk meget let, hvilket resulterer i smukt blomstrende bede på grønne arealer indtil den første natfrost.

Fjern visne blomster

Fra slutningen af juni begynder alle dahliaer at udstille deres blomsterpragt. Dahliaer er fuldstændigt modstandsdygtige over for høje temperaturer i sommermånederne. Naturligvis har de brug for vand under vedvarende tørke; den vigtigste pleje, som kan udføres med det samme, når du vander, er at fjerne de visne blomster.

For nogle mennesker er det vanskeligt at se forskellen på en ny knop og en knop, som er tilbage, når blomsterbladene er faldet af. Tricket er derfor at afklippe blomsterne lidt tidligere, når blomsterbladene er brune og bløde. På den måde kan alle på dit vedligeholdelsesteam udføre denne pleje.

Ved at afklippe de gamle, visne blomster bruger planten ikke sin energi til visnen, men bruger den i stedet til at udvikle nye knopper.

Gødning?

Dahliaer på meget gødet jord danner meget løv, men giver færre blomster. Derfor er det ikke nødvendigt at tilføre ekstra gødning til den gruppe af planter. Det er vigtigere at opretholde det rigtige fugtighedsindhold i jorden! Men for meget vand resulterer dog i dårlig plantevækst; så moderat vanding!

Et plus for insekter

Er du lige så begejstret for dahliaer som mig? Tænk også på insekterne, når du vælger dine sorter. Enkeltblomstrede dahliaer med et åbent blomsterhjerte egner sig perfekt som næringskilde til insekter, og dét lige netop om sommeren (i slutningen), når naturen ellers har mindre at byde på.

En farverig og storblomstrende sommerhilsen.