Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

Verver Exports prøvehave på Visingsö

Første sæson

Sæsonen begyndte med tre forskellige løgblandinger, der blev sat i efteråret 2019: Bonjour Tristesse, Zeepark Zülpich og Natura Prosit.

Bonjour Tristesse er en farverig blanding, som fanger de besøgendes opmærksomhed på lang afstand. Blomstringen begyndte med narcisser 7. april og efterfulgtes af to forskellige omgange med tulipaner, som varede frem til 29. maj.

Zeepark Zülpich indeholder både høje og lave blomster, som blomstrede fra 27. marts - 15. juni! Krokusserne begyndte at blomstre i marts og blev efterfulgt af narcisser og scilla den 12. april. I slutningen af april blev scilla'erne erstattet af muscari og de høje narcisser erstatter af tulipaner. I maj blomstrede tre forskellige tulipaner og blev endelig efterfulgt af allium i begyndelsen af juni. Den lavt voksende muscari blev erstattet af hyacinthoides.

Natura Prosit er en løgblanding, som er velegnet til forvildning og giver et mere naturligt udseende end de andre. Blomstringen varede fra 17. marts til 10. juni! Vintergækkerne kom først frem i marts. Fra midten af april og en måned frem blomstrede muscari, som derefter blev efterfulgt af en lille botanisk tulipan. Blomstringsperioden sluttede med en narcisse og hyacintoides.

Et par dage før julen 2019 ankom der 15.000 løg fra Verver. De blev anbragt på 40 paller og opbevaret frostfrit indtil begyndelsen af april, hvorefter de blev sat ved siden af de løg, som blev sat i jorden i efteråret. Pallerne indeholdt narcisser, tulipaner, hyacinthoides, krokusser, hyacinter, fritilaria og muscari. De skabte en farverige indramning af området.

I slutningen af april blev fire arealer sået med forskellige engfrøblandinger og et areal med engfrø og liljer. Engfrøene begyndte at blomstre i midten af juni og blomstrer stadig. Liljerne begyndte at blomstre den 27. juli og frem til den 25. august. I løbet af juni og juli blomstrede engfrøene fantastisk smukt med valmuer, kornblomster og meget mere, men regnen i juli fik nogle planter til at mugne. Efter den tørre periode i august kom nye planter op, og blomstringen fik en frisk start. Der har været masser af insekter på alle engarealerne, men to af blandingerne, Honey og Rainbow, var og er særligt populære.

I slutningen af maj blev syv færdigtudformede sommerrabatter plantet med dahliaer, canna, kæmpe verbena, prydgræs og meget mere. Vi har kunne se, at insekterne foretrækker enkeltblomstrende dahliaer fremfor de dobbeltblomstrende, og der har været rigtigt mange insekter der.

Turistsæsonen har været lidt anderledes i år, hér som andre steder. Normalt besøges Visingsö af mange busser og virksomhedskonferencer i maj og juni, men de udeblev helt. Da rejserestriktionerne blev ophævet omkring midsommer, var der dog en invasion af cyklister og vandrere. Mange af dem fandt vores forsøgshave, og der har været mange besøg i juli og august. Jeg har lagt billeder ud på Facebook og Instagram fra prøvehaven en gang om ugen, og de ligger samlet under hashtagget #ververvisingso, og der er endda nogle besøgende, som har lagt billeder op dér.

I 2021 vil prøvehaven blive udvidet. Jeg fjerner yderligere fire rækker med æbletræer, så området bliver næsten dobbelt så stort, dvs. næsten 2000 kvadratmeter. De blomsterløg, der er vokset på pallerne, bliver løftet ud sammen med jorden og placeres direkte på plantestedet.