Luk

Avanceret søgning 

Aktuel søgning

Område
Sæson
Produktlinje

Annuller

Liljen erobrer de grønne områder

Farverig blomstereng

Liljen er bestemt ikke et ukendt blomsterløg, men den er mest kendt, når den optræder i smukke blomsterarrangementer. Den er mindre kendt i haven og på grønne arealer. Verver Export ændrer dette med smukke enge af farverige blomster til by og land.

Hvis der er én blomst fra et blomsterløg, der repræsenterer et symbol, er det liljen. Charme, renhed, kærlighed, fertilitet, kvindelighed, enhed og flygtighed; den udtrykker alt dette. Hvem ønsker ikke det i deres livsrammer?

 

Vækst på liljemarkedet

Indtil langt ind i anden halvdel af det tyvende århundrede var områder med dyrkede liljer ret begrænsede i Holland. Liljerne blev dengang hovedsageligt brugt som haveplante. Nye liljer blev da formeret fra frø, ofte i små virksomheder, der kombinerede denne dyrkning med andre aktiviteter. Området med liljer blev først udvidet, da de første vellykkede krydsninger, som kunne forsyne liljer til blomsterhandlen, blev lavet i USA. Salget af liljer via blomstervirksomheder har i høj grad stimuleret denne vækst.

Liljerne formerer sig hurtigt med bælge og vævskultur. Derfor kan lovende, nye sorter bringes på markedet relativt hurtigt. I første omgang var det vigtigste mål at opnå en smuk oprejst blomst i forskellige farver. Der er i de senere år blevet lagt større vægt på resistens over for sygdom og infektion.

Farverig blomstereng

Man får en blomstereng, som giver en ekstremt farverig effekt i juni og juli, hvis man sætter liljer på engen. For at skjule liljernes falmede vegetation, men også for at give dem mulighed for at producere løg på en naturlig måde, er de sammensat med blandinger af frø fra etårige og flerårige blomster. Disse frøblandinger udvikler deres blomster, når liljernes blomstring kulminerer, og bidrager øjeblikkeligt til fortsættelsen af farveshowet.

Liljer er hårdføre og kommer også tilbage det andet og tredje år. Løgets vækst er ikke særlig hurtig, og derfor er det første års rigelige blomstring mindre efter tre år. Du kan plante en ny eng på samme sted eller inkludere engen i dine slåninger i det tidlige forår og oprette en ny eng et andet sted.

Til blandinger af liljer bruger vi hovedsageligt den nye gruppe, der stammer fra krydsninger mellem Longiflorum'er og asiatiske hybrider, som vi kalder LA-hybrider. De har lidt større blomst end de asiatiske sorter, og liljerne er lidt mere robuste og har bredere blade. Den store fordel er også, at farvepaletten er bredere og mere intens.

Særtilbud

På en halv dag skaber Verver Export din 100 m² store blomstereng, inklusive fræsning, plantning og såning. Et tilbud, som inkluderer den fulde servicepakke. Det eneste, du skal gøre, er at vande, når engen er oprettet, så frøene fugtes, således at de kan spire, og liljeløgene kan slå rod. Er du interesseret? Klik på https://www.ververexport.dk/galleri-foto/198 eller kontakt Verver Export-repræsentanten i din region. Han sender dig gerne en folder med dette særtilbud.